Comisia Pre-Vetting anunță că încă trei judecători nu au promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința magistraților Stanislav Sorbalo, de la Judecătoria Bălți, Victor Sandu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, și Natalia Clevadî, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit Comisiei, cei trei judecători, candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii, nu au promovat evaluarea. Judecătorul Sorbalo candidează, inclusiv, la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Rezultatul se conține în deciziile motivate ale Comisiei, transmise candidaților, care urmează să decidă dacă se opun sau nu publicării. Dacă cei trei candidați judecători nu vor notifica Comisia despre refuzul lor de a publica deciziile în termen de 48 de ore de la expediere, acestea vor fi plasate integral, într-o formă depersonalizată, pe paginile web ale CSM și Comisiei Pre-Vetting.

Membrii Comisiei au luat deciziile în baza informațiilor acumulate în procesul de evaluare, inclusiv din comunicarea scrisă cu candidații și de la audieri. Amintim că, candidata Natalia Clevadî a solicitat să fie evaluată fără a participa la proba interviului public.

Deciziile Comisiei pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile de la recepționare, fără respectarea procedurii prealabile, potrivit art. 14 alin. (1) și (2) din Legea nr. 26/2022.

Din cei 23 de judecători de carieră, rămași în concursul de ocupare a funcției de membru în CSM, 5 candidați au promovat evaluarea, 14 nu au promovat și nu mai pot participa la concurs, iar 4 candidați își așteaptă deciziile.

Total
0
Shares
Total
0
Share