Actual

Comisia Pre-Vetting îl va audia pe judecătorul Alexei Paniș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Pre-Vetting îl va audia, în ședință publică, pe Alexei Paniș, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, și candidat la funcția de membru în Consiliu Superior al Magistraturii (CSM). Alexei Paniș va fi ultimul candidat, din rândul judecătorilor de carieră, care va fi intervievat, întrucât candidata Natalia Clevadî, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a solicitat să fie evaluată fără a participa la audiere. Membrii Comisiei Pre-Vetting vor lua decizia în privința candidatei în baza informațiilor acumulate în procesul de evaluare, inclusiv din comunicarea scrisă cu aceasta.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Audierea candidatului Paniș va avea loc la în incinta Institutului Național al Justiției, sala 108 (Alexandru Ion Cuza) (strada M. Kogălniceanu colț cu strada Serghei Lazo 1). Societatea civilă, reprezentanții mass-media și publicul larg pot participa la audieri, prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei la press@vettingmd.com. Lista participanților va fi stabilită în funcție de succesiunea notificărilor primite de Secretariat. Doar persoanele înregistrate din timp vor avea acces în sala unde se vor desfășura interviurile.

Filmarea, transmisiunea live din sala de audieri, precum și fotografierea pe întreaga durată a ședinței este interzisă. Secretariatul Comisiei va oferi jurnaliștilor interesați fotografii din timpul audierilor. După încheierea audierii, înregistrările video în limbile română și engleză vor fi plasate pe pagina web a Comisiei www.vetting.md în rubrica Transparență -> Audieri și canalul de Youtube.

Comisia Pre-Vetting a organizat, până acum, patru runde de audieri, în care au fost intervievați 21 de judecători candidați la funcții în CSM, din cei 28 înscriși în concurs. 13 candidați au primit deja deciziile Comisiei privind rezultatul evaluării integrității lor financiare și etice. Alte decizii urmează a fi anunțate public pe parcurs.

loading...

Comments are closed.