Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat Raportul privind dinamica procesului migrațional și gestionarea fluxului de refugiați

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a audiat, în cadrul ședinței de astăzi, Raportul privind dinamica procesului migrațional și gestionarea fluxului de refugiați. Subiectul a fost discutat prin prisma atribuțiilor stabilite de legislație, inclusiv acordarea și prelungirea dreptului de ședere provizorie a investitorilor străini. Informația a fost prezentată de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, ai Biroului Migrație și Azil și ai Poliției de Frontieră.

Participanții la ședință s-au referit la eforturile depuse pentru facilitarea trecerii frontierei a fluxului sporit de refugiați, la acordarea asistenței primare cetățenilor ucraineni aflați în dificultate, dar și la măsurile întreprinse pentru combaterea șederii ilegale a străinilor. De asemenea, la ședință s-a discutat despre acțiunile necesare pentru a le oferi asistență cetățenilor ucraineni, rămași în Republica Moldova, dar și despre modul de pregătire a autorităților pentru un eventual nou flux de refugiați.

Potrivit datelor prezentate, de la izbucnirea războiului în Ucraina, în țara noastră au fost înregistrate peste 2,6 milioane de traversări ale frontierei de către cetățeni străini, jumătate dintre ei fiind ucraineni. Tot în această perioadă, Biroul Migrație și Azil a recepționat peste 7700 de cereri, iar 88% dintre ele au fost depuse de către refugiați din Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share