Actualitate

Comisia securitate națională, în audieri referitor la răpirea judecătorului ucrainean. PG a refuzat să participe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, membrii au abordat un subiect care ridică multe semne de întrebare în ceea ce privește siguranța cetățeanului și a securității statului. Este vorba despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, din inima Chișinăului, ziua în amiaza mare.

Audierile au avut loc cu ușile închise, iar informațiile care au fost prezentate nu pot fi publicate, deoarece Legea cu privire la secretul de stat nu permite asta.

Despre aceasta a anunțat deputatul Sergiu Sîrbu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, totuși, nu a aflat prea multe, iar unele întrebări rămân în continuare fără răspuns. Mai mult, reprezentanții Procuraturii Generale au refuzat să participe la aceste audieri.

„În calitate de președinte al acestei comisii, am decis audierea reprezentanților Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale, pentru a afla mai multe informații despre dispariția unui cetățean străin din țara noastră”, a scris deputatul.

În urma ședinței, acesta a rămas cu impresia că cineva încearcă să mușamalizeze cazul Ceaus.

„Sper să greșesc, dar dacă se va demonstra faptul că unele instituții ale statului au vreo implicare în răpirea judecătorului ucrainean, atunci este extrem de grav”, a mai scris Sîrbu.

Amintim că judecătorul ucrainean Mikola Ceaus a fost răpit chiar în centrul Chișinăului pe data de 3 aprilie.

Peste două zile, șefa statului a făcut un apel către toate instituțiile statului să întreprindă măsuri urgente pentru clarificarea situației.

loading...

Comments are closed.