Alte știri

Comisia Unificată de Control și-a reluat lucrările la Bender după o pauză de peste o lună, dar ședința a fost întreruptă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei Unificate de Control au continuat discuțiile cu privire la realizarea acțiunilor agreate anterior referitoare la două posturi ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii situate în preajma localității Vadul-lui-Vodă.

Acțiunile preconizate presupun reamplasarea postului de pacificatori de pe malul stâng al Nistrului astfel încât să fie deblocată artera de circulație Coșnița – Bălăbănești și eliminate obstacolele la deplasarea cetățenilor și mijloacelor de transport pe acest sector de drum.

Amintim că Misiunea OSCE în Moldova s-a arătat deschisă pentru coordonarea și sprijinirea măsurilor planificate, iar delegația moldovenească a propus părților să facă o adresare comună către Misiune în acest context.

Delegația Federației Ruse nu a susținut inițiativa, însă a admis posibilitatea unor consultări suplimentare. Reprezentanții Tiraspolului s-au opus categoric propunerii delegației Republicii Moldova.

Astfel, în lipsa de consens asupra problemei, ședința a fost întreruptă, iar dezbaterile vor continua săptămâna următoare.

loading...

Comments are closed.