Economic

Compania „Air Moldova” are un NOU beneficiar final. Iată cine-i acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania „Air Moldova” are un nou beneficiar final, după ce „Blue Air” din România a cedat pachetul de 49 la sută din capitalul „Civil Aviation Group”, firma care acum un an a privatizat compania aeriană de stat, informează Mold-street.

Noul asociat este un afacerist din Letonia care exercită şi funcţia de administrator al companiei „Civil Aviation Group”.

Potrivit sursei citate, tranzacţia a avut loc tocmai în perioada când Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru în valoare de peste 300 de milioane de lei pe capitalul „Air Moldova”, dar şi pe cel al „Civil Aviation Group”.

În opinia experţilor şi a membrilor comisiei parlamentare care au analizat procesul de privatizare, retragerea „Blue Air” ar „distorsiona mesajul iniţial prezentat de autorităţi după privatizare şi ar deconspira intenţia reală a privatizării”. Unica soluţie pertinentă, recomandată de experţi, este revenirea la situaţia anterioară privatizării, se mai spune în articol.

loading...

Comments are closed.