Compania DFM se arată indignată în legătură cu declarația premierului privind magazinele duty-free

Compania DFM se arată indignată în legătură cu declarația premierului privind magazinele duty-free

Compania „DFM” SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității „DFM” SRL, cel mai mare operator Duty Free din Moldova. Declarațiile premierului au fost făcute, recent, într-un interviu acordat postului de radio „Europa Liberă”, transmite compania prin intermediul unui comunicat de presă.

”Considerăm că în acest caz este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei „DFM” SRL, fără o justificare juridică”, se arată în scrisoarea ”DFM” SRL către premier.

De asemenea, se menționează că declarațiile premierului ar fi părtinitoare, ar încălca libertatea comerțului și a afacerilor, prevăzute la articolul 126 din Constituția Republicii Moldova și creează condiții nefavorabile pentru desfășurarea afacerilor.

”Aceste declarații aduc prejudicii enorme reputației „DFM” SRL, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Mulți parteneri externi ai companiei s-au arătat îngrijorați de declarațiile premierului”, notează compania.

Potrivit Directorului General al „DFM„ SRL, declarațiile premierului ar aduce atingere și celor peste 400 de angajați ai companiei și familiilor acestora.

În scrisoare se mai menționează că, numai anul trecut, în magazinele „DFM” SRL au fost vândute peste 2,3 milioane de unități de produse moldovenești în sumă de peste 200 milioane lei și au fost achitate taxe și impozite la Bugetul de Stat în sumă de peste 105 milioane de lei.

La comunicatul de presă a fost atașată și copia scrisorii adresate de către Directorul general al „DFM” SRL către prim-ministrul Ion Chicu, care poate fi consultată aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share