Social

Compania „Fly One” va fi amendată pentru încălcarea măsurilor de prevenire a COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania aeriană „Fly One” va fi amendată pentru că pe data de 18 martie a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei, relatează Telegraph.md

În data de 18 martie curent, fost efectuat zbor charter cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, cu scopul de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni, aflați la odihnă în Egipt. Cu această rută, în Republica Moldova au fost aduși și doi cetățeni Ucraineni.

Acțiunea este contrară prevederilor Hotărârii nr.7  privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică,

Astfel, pentru ignorarea prevederilor  Hotărârii menționate, în privința companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal pentru „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”, cu aplicarea amenzii în mărime de 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei.

Amintim că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citește și: IMPORTANT! SIS a blocat 52 de siteuri în baza listei întocmite de experții Asociației Presei Independente

loading...

Comments are closed.