Compania Tiraspoltransgaz, care distribuie gaze naturale în regiunea transnistreană, s-a înregistrat la ASP

Compania Tiraspoltransgaz, care distribuie gaze naturale consumatorilor din regiunea transnistreană, s-a înregistrat la Agenția Servicii Publice din Moldova și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz, a declarat secretarul de stat Constantin Borosan în cadrul emisiunii ”Indicator economic” la Radio Moldova.

”Un proces care a fost deblocat este relația dintre Tiraspoltransgaz și Vestmoltransgaz. A fost aprobat statutul redacției Tiraspoltransgaz. S-a înregistrat la Agenția Servicii Publice, s-a deschis conturi în băncile comerciale, am avut o ședință cu colegii de la Vestmoltransgaz, sunt plăți deja reciproce. Nu este o problemă, dar trebuie să înțelegem o dată și o dată. Noi vedem deja că pe malul stâng au fost majorate tarifele, probabil treptat trebuie să aducem malurile la același nivel”, a declarat Borosan.

Miniștrii Energiei din Moldova și Ucraina au convenit că Ucraina nu va împiedica tranzitul de gaze prin coridorul transbalcanic, care se întinde pe câțiva kilometri pe teritoriul Ucrainei (gazoductul Isaccea – Orlovka), deoarece este vorba de securitatea energetică, în primul rând a Moldovei.

Astfel, Gazprom va putea furniza gaze regiunii transnistrene prin Turcia, Bulgaria, România, Ucraina și malul drept al Republicii Moldova.

Însă, în ceea ce privește plata pentru livrările de gaze de-a lungul acestui coridor, Gazprom ar trebui să ajungă la un consens cu Tiraspolul, a spus Constantin Borosan.

Total
0
Shares
Total
0
Share