Externe

Competiția Chinologică Internațională: Calificare remarcabilă pentru echipele de câini ale Vămii din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă depistarea banilor cash reprezintă o specializare relativ nouă pentru câinii specializați ai Serviciului Vamal, patrupeda Amy a reușit performanța de a se clasa pe poziția a patra la competiția chinologică internațională, desfășurată în orașul Rezekne, Letonia, pe parcursul săptămânii trecute.  La această probă au concurat nouă echipe, iar probele au constat în detectarea numerarului disimulat în diverse ascunzișuri: lăzi, autoturisme, autocare și dresaj.

De rasă Flat-Coated Retriever și în vârstă de 1 an și 9 luni, patrupeda Amy este specializată în depistarea banilor cash de doar jumătate de an Aceasta s-a prezentat la concurs însoțită de inspectorul chinolog, Oleg Dobrea, care activează în cadrul Serviciului Vamal începând cu luna august a anului trecut.

Un rezultat bun l-a înscris o altă echipă din delegația Serviciului Vamal al Republicii Moldova, condusă de către inspectorul chinolog Andrei Buraga, care are o experiență de șapte ani în cadrul Centrului Chinologic al Vămii. În componența acesteia s-a regăsit, de asemenea, o Flat-Coated Retriever, pe nume Angy. Abilitățile de detectare a produselor de tutungerie demonstrate de către aceasta i-a adus echipei din partea Vămii moldovenești mențiunea pentru cea mai bună echipă canină. Rezultatul a fost influențat inclusiv de promptitudinea și agilitatea manifestată de patruped pe parcursul derulării tuturor probelor de concurs.

Prestațiile patrupezilor Vămii vor putea fi urmărite și în cadrul celei de-a doua ediții a Competiției Chinologice Internaționale, organizate de către Serviciul Vamal în  perioada 3-4 mai, la Vadul lui Vodă. La competiție vor participa echipe canine din zece state.

vama moldova, Competiția Chinologică Internațională, Calificare remarcabilă pentru echipele de câini

loading...

Comments are closed.