Comportamente pe care să le eviți atunci când joci la cazino

Cel mai mare risc la care se poate supune un gambler este dependența față de jocurile de noroc. S-au putea să crezi că riscul de a pierde bani este un pericol mai mare, însă în realitate cele două probleme sunt interdependente. Atunci când o persoană este dependentă de jocuri de noroc, cu siguranță va pierde mulți bani.

De fapt, probabil vei pierde mai mulți bani din jocurile de noroc decât crezi că este posibil și, de asemenea, probabil vei pierde și multe alte lucruri. Vestea bună este că poți preveni dependența printr-o strategie nu foarte complicată. Mai exact, este nevoie să fii atent la câteva aspecte. Dacă ești stăpân pe tine și pe modul tău de joc, poți oricând să te bucuri de jocurile preferate la Admiral Casino.

1.  Preocuparea jocurilor de noroc

Ce înseamnă să fii preocupat de jocurile de noroc? A fi preocupat înseamnă că ești atât de absorbit de ceva, încât ignori alte lucruri la care ar altfel ai fi fost atent. Sigur, un nivel de preocupare este sănătos, mai ales dacă ne referim la aspecte importante din viața noastră, cum ar fi locul de muncă sau atenția acordată

Însă dacă îți petreci mult timp retrăind mental sesiunile de jocuri de noroc mental sau verbal sau te gândești mereu la la viitoarele tale sesiuni de jocuri de noroc și ești îngrijorat de modul în care vei face rost de bani pentru următoarele pariuri, atunci ar fi cazul să îți pui serioase întrebări legate de o potențială dependență de jocuri.

2.  Toleranța față de jocurile de noroc

Cunoști oameni care pot bea mai mult alcool decât alții fără a se îmbăta? Aceste persoane au o toleranță ridicată la alcool.

Dar poți dezvolta o toleranță și pentru jocurile de noroc. O persoană obișnuită are o limită scăzută de toleranță în comparație cu un jucător cu probleme.

Ce este o limită de toleranță?

John Vorhaus discuta în cartea sa despre ce limite ar trebui să ai atunci când joci poker pentru a te distra în continuare. El a explicat că, dacă pariezi prea puțini bani, jocul poate părea inutil. Dar dacă joci pentru prea mulți bani, nu vei juca în mod optim, deoarece îți va fi prea frică să nu pierzi.

Vorhaus sugerează să că cel mai bine este să te gândești la suma de bani pierdută ai putea să tolerezi.  Aceasta este limita ta. Dacă pierderea sumei pe care o pariezi îți provoacă un sentiment puternic de nervozitate, înseamnă că acea sumă a depășit limita ta de toleranță.

Dar, odată ce ai ajuns la un punct în care pierderea unor sume mari nu are efect asupra ta, atunci ai dezvoltat o toleranță față de jocurile de noroc, iar acest lucru te va face să pierzi bani.

3.  Pierderea controlului la jocuri de noroc

Dacă e să ne referim la alcool, pierderea controlului înseamnă să bei mai mult decât ți-ai propus. Înseamnă, de asemenea, imposibilitatea de a reduce cantitatea de alcool consumată sau a renunța la băutură de tot.

Aceeași incapacitate de reducere sau renunțare este un exemplu în cazul jocurilor de noroc.

De exemplu, dacă pariezi la cazino cu intenția de a juca până când pierzi 100 de RON sau până când câștigi 100 RON și, cu toate acestea, pleci acasă cu o pagubă de 500 RON, înseamnă că ai pierdut controlul.

4. O modalitate de evadare din cotidian

Dacă folosești jocurile de noroc ca mijloc de evadare din viața ta, o faci greșit. Probleme de care oamenii încearcă adesea să scape, inclusiv sentimente precum anxietate, vinovăție și / sau depresie pot duce la alte probleme mai mari, respectiv la dependența de jocuri de noroc.

O mulțime de oameni folosesc diverse forme de divertisment pentru a uita de problemele lor. Sigur, nu este tocmai ușor să gestionăm probleme sau situații neplăcute, însă dacă fugim de ele nu facem altceva decât să le agravăm.

5. Urmărirea pierderilor sau a câștigurilor

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face un jucător este urmărirea pierderilor. Mai exact, după o serie de eșecuri, jucătorul își propune să parieze în continuare pentru a câștiga banii pe care tocmai i-a pierdut.

Urmărirea pierderilor este adesea un simptom al dependenței. Credința din spatele acestei erori de logică este că, dacă ai pierdut o sumă de bani, șansele vor fi cu siguranță în favoarea ta pentru a merge mai departe.

Dar dacă ai studiat vreodată formula probabilității, probabil că știi deja că majoritatea pariurilor din jocurile de noroc sunt la mâna norocului. Așadar, după o serie de pierderi nu va veni o serie de victorii, oricât de mult ți-ai dori acest lucru.

6. Minciuni despre jocurile de noroc

Dacă minți despre vizitele tale la cazino, atunci ne pare rău să te anunțăm că, în realitate, te minți singur. Dacă mergi la cazinou și soția ta întreabă unde te afli, ar trebui să îi poți spune.

Și dacă vrea să știe cât ai câștigat sau pierdut, ar trebui să îi poți spune adevărul.

Din păcate, mulți jucători nu îi mint doar pe membrii familiei cu privire la jocurile lor de noroc.Adesea se mint singuri.

Concluzie

O privire atentă la toate tipurile de comportament expuse mai sus îți va spune dacă tu ai o problemă legată de dependența față de jocurile de cazino. Dacă te regăsești în una sau două dintre situații de mai sus, fă tot posibilul să te controlezi. Dacă însă te regăsești în mai multe, este cazul să ceri ajutorul unui specialist.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share