Externe

Concernul rus Gazprom se retrage din Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statul german va prelua temporar administrarea filialei din Germania a concernului rus Gazprom, având în vedere importanţa acesteia pentru furnizarea de energie, a anunţat ministrul economiei, Robert Habeck.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Agenţia Federală a Reţelelor va administra Gazprom Germania până la 30 septembrie.

Gazprom, acţionar unic al filialei, şi-a anunţat retragerea din aceasta, fără a indica un nou proprietar, lăsând astfel o situaţie incertă în contextul conflictului privind gazele livrate de Rusia în Europa. Filialele Gazprom sunt operatori ai unor infrastructuri importante pentru depozitarea gazelor şi a carburanţilor în Germania, iar Gazprom Germania are la rândul său filiale în Regatul Unit, Elveţia şi Cehia, scrie Agerpres.ro.

Deşi Gazprom nu a precizat cui îi va transfera proprietatea asupra filialei germane, Berlinul susţine că a aflat despre intenţia de achiziţionare a acesteia de către entităţi cu „origini incerte”. Guvernul german ar fi trebuit să fie notificat despre aceasta sau despre o eventuală lichidare a Gazprom Germania.

„Guvernul face ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea aprovizionării în Germania, inclusiv pentru a nu expune infrastructurile energetice unor decizii arbitrare ale Kremlinului”, a explicat Habeck într-o conferinţă de presă. „Drepturile de vot ale proprietarilor Gazprom Germania se transferă Agenţiei Federale a Reţelelor” (Bundesnetzagentur), care „poate lua toate deciziile necesare pentru garantarea furnizării”, a declarat ministrul.

Sursa: wall-street.ro

loading...

Comments are closed.