Condamnă traseismul politic doar pe facebook? Primarii care au părăsit PDM și anterior au fost la PLDM, PCRM sau PL, acum au aderat la PSRM

traseism politic, primari pdm, membri pdm, primari pcrm, alegeri locale 2019, alegeri 20 octombrie
 

Opt din cei 11 primari din Dondușeni, care au anunțat săptămâna trecută că părăsesc rândurile Partidului Democrat (PD), deoarece formațiunea „a degradat în fața cetățenilor”, au aderat la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

Potrivit unor surse, cei opt primari democrați, care anterior s-au perindat pe la alte partide, au aderat la PSRM chiar în ziua când au făcut declarația că părăsesc rândurile PD (24 iulie), transmite Ziarul Național.

Organizația Teritorială PSRM din Dondușeni a acceptat în rândurile formațiunii cei opt aleși locali și chiar au salutat aderarea lor.

Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, declara la 25 iulie, în cadrul unei emisiuni televizate, că în rândurile partidului nu vor fi acceptați transfugii.

„Noi nu acceptăm transfugi. Avem și o înțelegere cu Blocul „ACUM” în acest sens. Să participăm în jocul cu PD sau Șor suntem împotrivă. În marea majoritate ei nu au fost de bună voie la PD (cei 11 primari de la Dondușeni). Lor li s-au deschis dosare penale. Oamenii care pleacă de acolo au fost impuși să susțină PD. Trebuie să fim foarte atenți cu ei. Abordarea trebuie să fie profesionistă și sub integritate”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni în direct la Radio Moldova.

Menționăm că primarii care au părăsit rândurile PDM în data de 24 iulie, au fost aleși pe listele altor partide, iar ulterior au migrat spre PDM. Astfel, de la PCRM a aderat la PDM, Ion Zloi, primar al satului Dondușeni, Boris Burcatîi, primar al satului Horodiște și Alina Semeniuc, primara satului Crișcăuți.

Foști primari liberal-democrați care au ales să treacă în tabăra democraților atunci când PLDM a ajuns partid de opoziție sunt Ala Mazurcă, primar în satul Cernoleuca, Victor Bețivu, primar la Arionești și Lucian Racu, primar în satul Scăieni. Iar de la PL a migrat la PD, Ludmila Harabadji, primarul din  Rediul Mare.

Conform jurnalistului Vitalie Călugăreanu, alți primari care au părăsit sau urmează să părăsească PDM, vor candida din partea PAS și PPDA la alegerile locale din octombrie 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share