Condamnați la 30 de ani de închisoare pentru că au aruncat cu pietre în convoiul președintelui

Un tribunal Burundi a condamnat doi bărbați și o femeie la câte 30 de ani de închisoare pentru că au încercat să-l „asasineze” pe noul președinte al țării, Evariste Ndayishimiye, după ce au aruncat cu pietre spre coloana oficială, relatează BBC.

Sentința dată de instanța din provincia Kayanza a venit în ciuda cererii procurorilor ca cei trei să fie pedepsiți cu maximum 7 ani de închisoare.

Anchetatorii au spus că incidentul a provocat motive de insecuritate noului președinte, însă judecătorii au decis că cei trei au încercat să-l ucidă. Persoanele condamnate au negat că au avut această intenție.

Cei trei erau angajați la o benzinărie și se aflau în timpul programului când coloana oficială a lui Evariste Ndayishimiye a trecut prin zonă, miercurea trecută.

„Mai multe persoane au fost arestate după acest incident, unii fiind eliberate ulterior, dar o femeie și doi bărbați care lucrează la o benzinărie au rămas în închisoare și au fost condamnați duminică”, a spus un localnic pentru BBC.

Generalul în retragere Evariste Ndayishimiye, candidatul partidului CNDD-FDD aflat la guvernare, urma să preia puterea pe 20 august, după ce a câștigat alegerile în luna mai, însă a fost învestit în funcție în luna iunie, după decesul subit al predecesorului său, Pierre Nkurunziza.

Total
0
Shares
Total
0
Share