Alte știri

Condiții dezastruoase în Spitalul Clinic Bălți, oraș condus de Renato Usatîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu pereții jerpeliți și lavoar de zeci de ani vechime, în astfel de condiții un pacient suspect la COIVD-19, internat în Spitalul Clinic Bălți, este nevoit să aștepte rezultatele testului de laborator. Directorul instituției medicale declară că s-a ajuns la o astfel de situație pe motiv că spitalul nu a fost renovat de circa 30 de ani, scrie tv8.md

SONDAJ: Igor Dodon va câștiga prezidențialele în turul doi al scrutinului cu peste 54%

Un internaut a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini din care, potrivit lui, se pot vedea condițiile dezastruoase în care sunt internați pacienții.

„Pozele le-am primit de la un pacient care a beneficiat de aceste condiții. Mi-a comunicat că nu a avut nici apă la robinet în acest salon. Deci posibil să fii infectat de Covid-19 si să nu poți măcar elementar să te speli pe mâini”, a scris internautul.

De cealaltă parte, directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari, ne-a declarată că în acest salon este apă la robinet, totuși, în prezent, pacienții suspecți la COVID-19 așteaptă circa nouă ore în astfel de condiții rezultatul testului de laborator.

SONDAJ // Igor Dodon se clasează pe primul loc în topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere

„Este apă la robinet. Ca să nu fie flămânzi le dăm mâncare de la spital. Dar lavoarul și WC-ul sunt de 30 de ani. Nu este acesta unicul salon în care condițiile sunt dezastruoase. Dacă ar fi bani, noi demult am face reparație”, a declarat șeful spitalului.

Până în prezent, în municipiul Bălți au fost confirmate 1 579 de cazuri de coronavirus. 58 de pacienți au decedat, iar 1 053 au fost tratați. Sub supravegherea medicilor se află 1 540 de persoane.

Amintim că orașul Bălți este administrat de către Renato Usatîi, un potențial candidat la alegerile prezidențiale.

Moldovenii care vor la mare în Ucraina, dar să nu fie plasați în carantină, pot prezenta testul negativ la COVID-19 efectuat în Moldova

loading...

Comments are closed.