Alte știri

Condițiile de intrare în Ucraina, actualizate. Ce documente trebuie să prezinte moldovenii în timpul călătoriei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Despre aceasta anunță Ambasada Republicii Moldova, care a precizat că regulile de intrare în Ucraina au fost actualizate, transmite Tv8.md.

De asemenea, moldovenii trebuie să dețină unul dintre următoarele documente:

  1. rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat;
  2. rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai târziu de 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat;
  3. certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19 cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză.

Testarea, vaccinarea și autoizolarea nu sunt necesare copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Reprezentanții misiunii diplomatice au precizat că „în absența poliței de asigurare și a unuia dintre documentele enumerate mai sus, trecerea frontierei de stat pentru intrare în Ucraina sau tranzit va fi refuzată de autoritățile ucrainene”.

loading...

Comments are closed.