Condoleanțele Ministerului Educației, după câteva zile de tăcere: A plecat o speranță a sportului moldovenesc, un tânăr care avea toată viața înainte

După câteva zile de tăcere, fiind cerută și demisia ministrului Educației, Ministerul Educației și Cercetării exprimă sincere condoleanțe părinților și apropiaților lui Valerian Răilean, campionul Moldovei la ciclism, care a fost petrecut astăzi pe ultimul drum de către rude, prieteni și apropiați.

Condoleanțele au fost transmise prin intermediul unui comunicat de presă.

“A plecat o speranță a sportului moldovenesc, un tânăr care avea toată viața înainte.

Tragediile de felul acesta trebuie prevenite. Este inacceptabil ca oamenii să moară din cauza iresponsabilității unor șoferi grăbiți sau certați cu bunul simț. Autoritățile competente desfășoară o anchetă, vinovații vor fi trași la răspundere.

Ținând cont de numărul tot mai mare de accidente rutiere cu implicarea copiilor, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu alte autorități competente va desfășura mai multe măsuri de prevenire în instituțiile de învățământ, centrele de tineret și instituțiile de învățământ extrașcolar”, este mesajul instituției, publicat tocmai astăzi.

Amintim că minorul a decedat în urma unui accident rutier produs în raza localității Stăuceni, el fiind lovit de o mașină la volanul căreia se afla un individ lipsit de dreptul de a conduce. Împreună cu Valerian a fost accidentat și un alt copil, însă care a supraviețuit.

Total
0
Shares
Total
0
Share