Conducerea CEC a avut o întrevedere cu E.S. Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României

Angelica Caraman, președintele CEC, Pavel Postica, vicepreședintele CEC și Alexandr Berlinschii, secretarul CEC, au avut astăzi o întrevedere cu E.S. Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre activitățile realizate, dar și planificate de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, dar și despre suportul pe care l-ar putea oferi CEC pentru buna desfășurare, pe teritoriul Republicii Moldova, a celor 3 scrutine ce urmează să aibă loc în anul 2024 în România.

Excelența Sa a mulțumit Comisiei Electorale Centrale pentru asistența oferită anterior pentru organizarea secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova. La rândul său, conducerea CEC a menționat bunele relații de colaborare pe care le are cu Autoritatea Electorală Permanentă din România, inclusiv schimbul permanent de bune practici.

Referitor la alegerile locale, oficialii români au fost informați despre noutățile scrutinului, dar și eventuale riscuri și provocări. Principalele subiecte abordate s-au referit la permanentizarea organelor electorale inferioare, confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatelor aleșilor locali de către organele electorale, desfășurarea campaniei electorale, aplicarea restricțiilor pentru dreptul de a candida, supravegherea și controlul finanțării campaniei electorale.

La final, Ambasadorul a urat succes Comisiei Electorale Centrale în realizarea tuturor acțiunilor planificate pentru desfășurare a scrutinului din anul curent.

Total
0
Shares
Total
0
Share