Conducerea CEC a avut o întrevedere cu o delegație a Google

Angelica Caraman, președintele CEC și Pavel Postică, vicepreședintele CEC, au avut o întrevedere cu o delegație a Google, aflată în aceste zile într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, reprezentantele Google, Cezara Panait – Head of Government Affairs and Public Policy Google Romania and Moldova și Cristina Melnic – Associate Principal, Trust & Safety, au explicat politicile și mecanismele de utilizare a instrumentelor Google, care vizează difuzarea publicității, inclusiv a celei politice și electorale, și combaterea informațiilor false.

Așa cum în perioada electorală se amplifică fenomenul de dezinformare prin distribuirea știrilor false, a mesajelor instigatoarea la ură, discriminare, violență sau alte forme de intoleranță în alegeri, autoritățile statului trebuie să-și conjuge eforturile pentru a acționa hotărât în cazul identificării acestor situații.

Totodată, în contextul în care publicitatea politică și electorală difuzată în mediul online e în creștere, pentru CEC, în calitatea sa de organ responsabil de supravegherea și controlul finanțării politice, este imperativă colaborarea cu companiile care dețin platforme de comunicare online.

Astfel, conducerea CEC a salutat efortul Google în combaterea și prevenirea dezinformării online și deschiderea pentru colaborare cu autoritatea electorală din Republica Moldova pe dimensiunea de identificare a măsurilor adecvate pentru a face față posibilelor amenințări la adresa integrității alegerilor.

Prin astfel de oportunități, CEC își realizează ferm angajamentul de a oferi transparență și corectitudine procesului electoral, precum și un tratament egal pentru toți actorii politici.

Total
0
Shares
Total
0
Share