Actual

Conducerea de vârf a MAI a efectuat o vizită de lucru operativă la Palanca și Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a efectuat o vizită de lucru operativă la Palanca și Giurgiulești.

Astfel, în urma analizei efectuate de Minister în teritoriu, a fost amenajată o gară provizorie în localitatea Palanca, dat fiind faptul că acest PTF este cel mai aglomerat. Constituirea gării temporare la Palanca a operaționalizat transferului refugiaților din Ucraina spre alte puncte de trecere a frontierei.

„Crearea gării temporare a redus presiunea pe punctul de frontieră. Aici autoritățile au creat o parcare specială pentru voluntarii, care vor să ajute refugiații și o parcare speciala pentru ANTA, unde autocarele preiau oamenii spre punctele de frontiera cu România. Prin cooperarea bilaterală cu Ministerul Afacerilor Interne din România, asigurăm preluarea refugiaților care intră în țară prin frontiera comună cu Ucraina, și îi direcționăm către granița cu România în punctele de frontieră moldo-române Giurgiulești-Galați, Leușeni-Albița, Cahul-Oancea”, a menționat Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Gara temporară a fost amenajată lângă tabara de găzduire pentru refugiații, care doresc să se odihnească în corturi amenajate și încălzite, unde oamenii primesc mâncare, pachete sanitare, ceaiuri calde.

Menționăm că, gara a fost instalată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, iar Inspectoratul General al Poliției se ocupă de gruparea refugiaților și îmbarcarea acestora spre destinații.

Totodată, Ministrul a vizitat și Centrul de plasament temporar de la Giurgiulești, cu capacitatea de 600 locuri, care a fost instalat pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 martie 2022. Centrul este dotat cu corturi, paturi, pături, generatoare, tunuri de căldură, saltele. Persoanele cazate sunt asigurate de 3 ori pe zi cu hrană.

Urmare a vizitei, Ministrul va solicita Centrului Național de Coordonare al MAI să delege în gara temporară asistenți sociali și psihologi, pentru a acorda refugiaților suportul necesar. La fel, în cadrul vizitei, Ministrul a apreciat munca coordonată între subdiviziunile MAI și colaborarea acestora cu autoritățile locale. Ministrul Ana Revenco a mulțumit angajații MAI pentru profesionalism și rezistența de care dau dovadă în această perioadă.

Reamintim că Centrul de plasare de la Giurgiulești a fost instalat în timp record de doar 10 ore. Activitățile de menținere a funcționalității Centrului provizoriu Giurgiulești este asigurată de forțele și mijloacele subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, iar regimul de pază și control al accesului este asigurat de către subdiviziunile teritoriale IGC.

loading...

Comments are closed.