Conducerea Mişcării Respect Moldova întreprinde o vizită de lucru la Washington

Eugeniu Nichiforciuc, preşedintele Mişcării Respect Moldova, şi Radu Burduja, prim-vicepreşedintele formaţiunii, întreprind o vizită de lucru la Washington, în cadrul căreia au programate mai multe întrevederi importante.

Prima întrevedere a fost cu Congresmanul republican, Tim Walberg. În cadrul acesteia, au fost abordate subiecte ce ţin atât de scopurile pe care şi le propune Mişcarea Respect Moldova, cât şi de evenimentele ce au loc în ţara noastră, dar şi în regiune.

Eugeniu Nichiforciuc a menţionat că, la moment, Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricând de formaţiuni politice serioase, ataşate sincer principiilor democratice şi cu capacităţi reale de a implementa reforme pentru a spori nivelul de viaţă în ţara noastră. El a spus că anume aceste idei au stat la baza apariţiei Mişcării Respect Moldova şi pentru implementarea lor în practică formaţiunea va acţiona cu fermitate în continuare.

La rândul său, Radu Burduja a vorbit despre necesitatea continuării procesului de integrare europeană, menţionând în context că formaţiunea şi-a propus drept scop să construiască Europa acasă, în Republica Moldova, astfel încât în momentul când va adera la UE, nivelul de viaţă din RM să fie comparabil cu cel din marea familie europeană. De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că războiul din Ucraina se va încheia cât mai repede posibil, în regiune noastră instaurându-se pacea.

De asemenea, Eugeniu Nichiforciuc şi Radu Burduja au avut o întrevedere cu Bridgett G. Wagner, directorul executiv al Institutului Edwin G. Feulner al Fundaţiei Heritage. În cadrul întrevederii, s-a accentuat necesitatea susţinerii eforturilor îndreptate spre consolidarea democraţiei şi statului de drept în ţări ca Republica Moldova.

„Democraţia nu are alternativă. Însă, este foarte important ca forţele care se declară democratice sincer să creadă în acest ideal şi să facă totul pentru a-l realiza în practică, dar nu să se ascundă după lozinci frumoase, făcând lucruri urâte. Democraţia e o valoare sfântă şi nu există crimă mai mare decât profanarea ei”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc.

O temă de discuţii aparte a ţinut de doctrina şi curentul conservator, împărtăşite de ambele părţi. Eugeniu Nichiforciuc a menţionat că doctrina conservatoare este piatra de temelie a Mişcării Respect Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share