Conducerea ONU solicită investigarea violenței poliției în cazul protestelor din SUA

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, susține că manifestaţiile din SUA trebuie să se desfăşoare într-o manieră paşnică, iar violenţele comise de poliţie trebuie să facă obiectul anchetelor în State, ca în orice altă ţară, a declarat purtătorul său de cuvânt, relatează Agerpres.

“Autorităţile trebuie să dea dovadă de reţinere în gestionarea manifestanţilor în SUA”, precum şi în alte părţi, a declarat Stephane Dujarric în conferinţa zilnică de presă.

”Am văzut în ultimele zile cazuri de violenţă a poliţiei. Toate cazuri trebuie să facă obiectul anchetelor”, a adăugat el.

Guterres s-a arătat îngrijorat şi de atacurile contra jurnaliştilor constatate în ultimele zile în SUA. Într-o postare pe Twitter făcută la finalul săptămânii trecute, secretarul general al Națiunilor Unite a precizat că ”atunci când jurnaliştii sunt atacaţi, cele care sunt atacate sunt societăţile”: ”Nicio democraţie nu poate funcţiona fără libertatea presei”.

Reamintim că în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA au avut loc demonstraţii care au degenerat în incendieri şi alte acte de vandalism, în urma incidentului din Minneapolis din 25 mai, soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Sursa: realitatea.net

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share