Alte știri

Conducerea Primăriei Chișinău, în comun cu reprezentanții misiunilor diplomatice și pretorii de sector, au plantat arbori în centrul orașului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimari, pretorii de sector și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, au plantat astăzi arbori în zonele verzi din preajma trotuarelor nou-amenajate, pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.  Evenimentul de sâmbătă se înscrie în șirul de acțiuni (nr. 6) desfășurate de autoritățile capitalei, în cadrul campaniei de înverzire a teritoriului urbei.

Acțiunea de plantare a arborilor în centrul capitalei s-a desfășurat pe străzile: A. Pușkin, în perimetrul str. M. Kogălniceanu – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și respectiv, pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. București, la care au participat ambasadorii SUA, ai Marii Britanii, Letoniei, Lituaniei, Belarus, Kazahstan etc.

Primarul general a ținut să mulțumească reprezentanților misiunilor diplomatice pentru că au dat curs invitației de a participa la acțiunea de înverzire lansată de municipalitate, pentru ca împreună cu toții să contribuim la schimbarea spre bine a orașului. „Am plantat arțari, tei și alți copaci. Ne dorim ca aceste acțiuni să continue în municipiul Chișinău, cu implicarea tuturor celor care locuim aici și cei care ne vin în ospeție. Vrem ca oamenii să se bucure de verdeața și aerul curat pe care trebuie să-l avem, de confortul urban, pe care trebuie să-l creăm împreună”, a mai declarat Ion Ceban.

Reprezentanții ambasadelor acreditate la Chișinău s-au arătat deschiși îndemnului municipalității de a participa la plantare, declarând că, inclusiv cu implicarea lor, orașul va arăta mai verde, iar copacii vor crește și vor bucura și generațiile viitoare.

Totodată, locuitorii orașului, alături de reprezentanții APL Chișinău, au plantat cca 3000 de arbori și arbuști în sectoare, pe următoarele adrese: str. Uzinelor, 205, sectorul Ciocana; Scuarul din str. V. Alecsandri – str. Albișoara, Parcul „Valea Trandafirilor”.

Până acum, în Chișinău, în parcuri, zonele verzi, curți de blocuri etc., au fost sădiți cca 58 de mii de arbori și arbuști, din totalul de 100 de mii planificați în cadrul Campaniei de înverzire din anul curent.

Citește și: Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele care s-au tratat de COVID-19 să doneze plasmă

loading...

Comments are closed.