Alte știri

CONFIRMAT! Cu filtrul defectat, PAS a cerut CEC-lui să excludă 3 candidați din propria listă electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Modificări în lista PAS de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, după ce vestitul filtru de selectare a candidaților s-a dovedit a fi defectat sau afectat de corupție, interese și contrabandă. Astfel, formațiunea a solicitat CEC să modifice lista electorală a partidului. Astfel, după cum au anunțat anterior, Nata Albot și Alexandru Catan au fost retrași de pe locul 8 și respectiv 45. Informațiile au fost confirmate de serviciul de presă a formațiunii, scrie replicamedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Locul contrabandistei Nata Albot nu a fost luat deocamdată de nimeni, iar ceilalți candidați au câștigat câte o poziție pe listă. În locul candidatului de la Căușeni, contrabandistul Alexandru Catan, a fost desemnat Artemie Cătănoi din localitate.

Artemie Cătănoi este un fost peledemist. În 2014, acesta a fost numit de Guvernul Leancă în calitate de şef al Oficiului teritorial Căuşeni al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu. Peste doi ani de zile, Cătănoi a fost destituit prin hotărârea Guvernului Filip.

Un alt pretendent la funcția de deputat, penalul Petru Gandrabur de la Cantemir, numărul 55 în liste, a fost înlocuit cu primarul satului Bălceana, Hâncești, Iurie Pasat care va fi pe locul 53.

Cererea PAS urmează să fie examinată de CEC la ședința de astăzi, 15 iunie care va începe la ora 16.00.

loading...

Comments are closed.