Politic

CONFIRMAT // Viorel Gherciu a fost alungat din Guvern, iar în locul lui a fost numit Vladimir Bolea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a fost destituit din funcție joi, 7 iulie. Anastasia Taburceanu, verișoara Maiei Sandu și purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului Natalia Gavrilița susține că Gherciu a fost revocat din funcție la propunerea prim-ministrei Gavrilița, iar noua candidatură a fost înaintată, la fel, de Gavrilița, scrie zdg.md

„Ieri domnul Gherciu a fost revocat din funcție, propunerea a venit de la doamna Gavrilița. Noua candidatură a fost numită prin decretul doamnei preșeredinte, la propunerea doamnei Gavrilița”, spune Anastasia Taburceanu purtătoarea de cuvânt a premierei Natalia Gavrilița.

”Tot astăzi, șefa statului a semnat decretul privind revocarea lui Viorel Gherciu din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, pe care acesta a deținut-o din 6 august 2021”, a transmis și Președinția.

Astăzi, fără vreun anunț prealabil și fără informarea presei, deputatul Vladimir Bolea, șeful Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară, a fost numit, prin decret prezidențial, în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, și a depus jurământul de învestire în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Amintim că despre plecarea lui Viorel Gherciu și numirea lui Bolea am anunțat săptămâna trecută, dar informația a fost negată.

loading...

Comments are closed.