Politic

Conflict între conducătorii PLDM după ce PAS și PPDA au refuzat crearea unui bloc electoral comun. „PLDM va participa la alegeri ca partid”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul secretar general a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Victor Roșca, care rămâne o persoană influentă în rândul liberal-democraților, este nemulțumit de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma „Demnitate și Adevăr” ar trata cu superioritate formațiunea pe care o reprezintă.

Mai mult, Roșca le dă în obraz unor membri ai PLDM, care s-ar mulțumi cu faptul ca doar ei să fie acceptați pe listele eventualului bloc electoral PAS-PDA, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, transmite Ziarul Național.

„Ca să fie clar tuturor – consolidarea forțelor proeuropene este necesară! Nu se discută! Eu tot timpul am fost pentru aceasta consolidare, tot timpul am optat pentru crearea unui bloc electoral (sau altă construcție electorală) a forțelor proeuropene! Dar PLDM trebuie să intre în acest bloc ca partid, ca parte componenta egală și nu doar prin UNELE PERSOANE”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Roșca spune că unor liberal-democrați le-ar păsa mai puțin de formațiunea din care fac parte, chiar dacă există o decizie prin care s-a decis că PLDM va participa la alegerile parlamentare.

Daca „UNELE PRESOANE” văd lucrurile altfel, atunci eu mă întreb: ele mai acționează în interesul partidului sau în nume propriu? Avem adoptată decizia: PLDM va participa la alegerile parlamentare! Deci, odată ce va participa – va participa ca partid, nu doar prin unele persoane. Unde am greșit?”, se întreabă acesta.

Fostul deputat a pornit această discuție de la „o declarație publică a unui lider de partid că alte formațiuni politice, inclusiv a noastră, nu vor fi parte a blocului electoral PAS-PPDA și doar unii colegi de ai nostri pot să-și încerce norocul să treacă pe lista blocului, dacă vor trece testul de integritate, în baza principiilor stabilite de PAS (care ar fi bine să fie facute publice)”.

Avem promisiuni ale negociatorilor că vom fi parte a blocului, cum zic ei – „într-un fel sau altul”, și avem o părere particulară că „țara arde” și că trebuie să nu ridicăm întrebări, să fim frustrați pentru că am avut în rândurile noastre persoane ce s-au compromis și să lucrăm cu toții în interesul celor ce azi sunt pe val, fără a avea careva cerințe. Toate acestea ne duc la o concluzie – cineva nu dorește implicarea noastră formală (ca parte subsemnantă a viitorului bloc sau de sine stătător) în viitoarele alegeri parlamentare. Neparticiparea unei formațiuni politice în alegerile parlamentare este semn de moarte politică. Nu întâmplător Statutul PPE are o prevedere că partidele ce nu participă la două scrutine parlamentare la rând sunt pasibile de a fi excluse din PPE”, argumentează Roșca.

loading...

Comments are closed.