Alte știri

Congresul SUA ar putea aproba un program de contracarare a propagandei ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentarii din SUA ar putea aproba un program special de contracarare a propagandei ruse, în cazul în care Departamentul de Stat nu va luat măsuri active în această direcție, a avertizat congresmanul democrat Eliot Engel, unul dintre șefii Comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanților.

Engel a trimis o scrisoare secretarului american de stat Rex Tillerson, în care a cerut să se elaboreze o strategie adecvată care să fie pusă în aplicare în colaborare cu Congresul.

„În caz contrar, Camera Reprezentanților și Senatul vor fi obligati să caute alternative legale pentru a trata amenințarea reprezentată de Rusia și ISIS cu seriozitatea necesara“, – se arată în scrisoare.

Motivul demersului lui Engel este informația, aparuta vineri, care spune ca Departamentul de Stat al SUA nu a cheltuit 80 de milioane dolari alocati de Congres pentru neutralizarea propagandei si dezinformarii străine, desfasurata în principal de Rusia.

Parlamentarii americani suspectează că Departamentul de Stat nu vrea să irite Moscova, în speranța cooperarii pe anumite direcții. Secretarul de stat Rex Tillerson a declarat ulterior ca departamentul său intenționează să se grăbească cu cheltuirea acestor fonduri, petru a le utiliza în cel mai adecvat mod.

Luni, revista „Newsweek“ a scris că președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a devenit obiectul unor atacuri feroce ale unor Internet Bot din Rusia, care au raspandit pe twitter mesajul de asteptare a demisiei lui Ryan.

Amintim că PDM, a inițiat un proiect de legea ce prevede măsurile preventive împotriva propagandei ruse pe teritoriul RM, care a fost mai apoi adoptat de Parlament.

loading...

Comments are closed.