Politic

(Video) Consătenii lui Igor Dodon: „Nu a făcut nimic. Drumul care duce spre casa lui din fundătura e plin cu borți”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipa Telegraph a mers la Sadova, r. Călărași, și a discutat cu oamenii de acolo ce a făcut Igor Dodon pentru satul de baștină de când a devenit Președintele Republicii Moldova. Cu această ocazie, reporterul a întrebat opinia cetățenilor și despre alți lideri politici de la Chișinău, cum ar fi Andrei Năstase, Maia Sandu sau Vlad Plahotniuc.

Majoritatea consătenilor lui Dodon sunt nemulțumiți de activitatea sa politică și spun că nu prea ajută localitatea de baștină. „Nu a făcut nimic în sat, nu a schimbat nimic. Cum a fost așa și a rămas. Spre exemplu, pe drumul care duce spre casa lui din fundătură este o bortă mare… și nu numai una, dar sunt mai multe”, a spus o domnișoară. „La Sadova nu face nimic treabă, a spus un bătrân, iar țara o conduce slab”, a adăugat el. „Nu-l prea văd pe Dodon prin sat și nu prea se arată la oameni”, a spus alt bărbat.

Nici vizitele frecvente a lui Dodon la Moscova și întâlnirile cu Putin nu sunt apreciate de oameni. „Dodon vrea să tragă Transnistria pentru Moldova, dar Putin o trage spre Rusia”, a spus un cetățean. „Cu Rusia mai nu ar trebui să bată capul tare”, a spus alt cetățean. „Nu e bine că se duce în Rusia, el ar trebuie să meargă mai des la vecini (România și Ucraina)”, crede un sătean. „Dacă vor veni socialiștii la putere, nu cred că va fi mai bine în Moldova”, a punctat un pensionar. „Țara noastră trebuie să fie cu Europa căci ajută Moldova. Dacă nu erau ei, noi nu mai știam azi de „steklopaket” sau de drumuri bune”, a explicat un alt vorbitor.

Totodată am constatat că oamenii nu au încredere nici în blocul ACUM. „Năstase e un om care îi sare așchia. Nu este un bun gospodar”, a explicat o femeie. „Iar Maia Sandu nu înțelege nimic în viață, ea copii nu a avut, familie nu a avut, ce poate să știe ea”, a spus aceeși femeie. „În 2016, dacă Maia Sandu câștiga alegerile acum avea să fie mai rău în țară. Pentru că ea a închis școlile și a făcut rău la copii”, spus o tânără mamă. „PAS cu DA sunt partide care nu sunt în stare să guverneze țara”, a mai afirmat un domn.

Despre Plahotniuc și Partidul Democrat oamenii au păreri destul de pozitive. „La mine pensia era mică și a fost majortată cu 10%”, a spus o pensionară. „La bătrâni au dat câte 600 de lei de Crăciun, iar la copii vor da câte 200 de lei pe lună”, asta cunoaște o tânără despre Guvernul Filip. „Am să-l votez pe Plahotniuc! A pornit pe o cale bună și merge drept”, a spus un bătrân. REPORTAJUL DE LA SADOVA ÎL PUTEȚI URMĂRI MAI JOS.

loading...

Comments are closed.