Alte știri

Consilierii municipali l-au demis pe șeful Regiei Autosalubritate Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi un proiect de decizie privind încetarea contractului de muncă al directorului Regiei Autosalubritate, transmite Telegraph.md, cu referire la moldpres.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La deschiderea ședinței Consiliului Municipal, primarul Ion Ceban a cerut demiterea lui Eugeniu Axentiev afirmând că, în urma unei anchete interne referitoare la incendiul care a avut loc recent la poligonul de resturi menajere de la Țânțăreni șeful Regiei Autosalubritate a dat dovadă de neglijență în serviciu, neprofesionalism și abuz de putere.

Edilul a precizat că, “în mod ilegal, pe parcursul anului 2019, Axentiev a ridicat un salariu de circa 750 de mii de lei. Axentiev și-a atribuit de sine stătător prime care au făcut ca retribuția primită să fie de zece ori mai mare decât a unui angajat obișnuit.”

Ceban a adăugat că în urma anchetei s-au constatat neregularități în activitatea întreprinderii municipale. “Voi cere organelor de drept să verifice și prezența unui conflict de interese în activitatea lui Axentiev, întrucât există dovezi că angajații de la gunoiștea Țânțăreni lucrează și la Axentiev acasă”, a declarat Ceban.

Proiectul de decizie a fost adoptat cu votul a 24 de consilieri municipali. Interimatul funcției va fi asigurat de vicedirectorul întreprinderii, Dumitru Vulpe.

loading...

Comments are closed.