Politic

Consilierul lui Dodon evită să răspunde din ce bani și-a cumpărat apartament într-un complex de lux din centrul Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi ezită să răspundă exact din ce surse și-a cumpărat un apartament într-un complex de lux din centrul Capitalei. Asta după ce în presa au apărut mai multe informaţii despre averile familiei lui şi problemele pe care le are cu legea.

„- Din ce surse aţi procurat apartament? – Din surse legale. -Apartament într-un compex de lux din centrul Capitalei. – Eu v-am răspuns”, a spus Lebedinschi.

Maxim Lebedinschi a ajuns în atenţia opiniei publice după ce s-a căsătorit cu Valeria Balaban, fiica fostului procuror general Valeriu Balaban. Presa a scris că socrul său a intrat în vizorul CNA pentru faptul că a obținut o avere de invidiat când era la șefia Procuraturii Generale. Balaban e învinuit că a dispus procurarea unei clădiri la un preţ de patru ori mai mare decât cel real, transmite Timpul.

Lebedinschi sare în apărarea socrului: „Vreau să menţionez că socrului meu nu este imputată o infracţiune care este legată de corupţie sau care ar pune dubii la modul de obţinere a proprietăţii sale, de obţinerea proprietăţilor de către soţia mea. În rest acest subiect vizează viaţa mea personală şi vă urez o zi bună în continuare„.

Presa a mai scris că soția lui Maxim Lebedinschi, Valeria, a dat în judecată Procuratura Anticorupție pentru că oamenii legii i-au pus sechestru pe mai multe proprietăţi amplasate în afara Chişinăului. Este vorba de mai multe construcţii şi un teren cu o suprafață de peste 6700 de metri pătrați. Lebedinschi insistă că toate proprietăţile au fost cumpărate legal de soția sa, dar nu a explicat din ce surse, mai ales că avea 20 de ani când a devenit proprietara acestora. În 2015, consilierul președintelui a fost protagonistul unei înregistrări audio în care a fost surprins cum înjură ca la ușa cortului.

La începutul anului, Lebedinschi a fost implicat într-un nou scandal după ce a denunțat la SIS inițiativa autorităților din Ialoveni de a organiza mai multe activități în Anul Centenarului, deși el deţine cetățenie română din septembrie 2013.

loading...

Comments are closed.