Actual

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie a patru magistrați. Cine sunt aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Demisiile a patru magistrați au fost acceptate astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite Telegraph.md

Astfel, au plecat Ion Pleșca și Iurie Melinteanu de la Curtea de Apel Chișinău, Alexandru Gheorghieș, președinte al Curții de Apel Bălți și Maria Iftodi de la Judecătoria Edineț.

Anatol Pahopol, judecător la Curtea de Apel Chișinău, și-a retras cererea, deși inițial intenționa să plece, iar colegii lui de instanță Ghenadie Lîsîi și Ion Bulhac au solicitat amânarea examinării cererilor de demisie, fără a prezenta motivele.

Tot amânarea examinării cererii a cerut și judecătorul de la Strășeni Valeriu Arhip, iar CSM a acceptat toate solicitările.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că a pregătit un proiect de decizie pe care îl va înainta Comisiei pentru Situații Excepționale pentru amânarea plăților indemnizațiilor de demisie pe care urmează să le ridice judecătorii plecați din sistem. Sumele sunt mari. De exemplu, doar Ion Pleșca ar urma să încaseze peste 400 de mii de lei.

„Bugetul de stat ar putea să fie expus anumitor cheltuieli. Eu am pregătit un draft de propunere pentru CSE care vizează achitarea acestor indemnizații, ca bugetul să nu fie expus acum și să putem folosi acești bani pentru lupta cu epidemia”, a anunțat Nagacevschi la ședința CSM.

Citește și: Alte cinci persoane s-au stins fiind răpuse de COVID-19. Cine sunt acestea

loading...

Comments are closed.