Actual

Consiliul Superior al Procurorilor a respins interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Procurorilor a respins interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia dispus lui Vasile Stoinov prin ordinul procurorul general interimar din 1 noiembrie 2021. Hotărârea a fost adoptată astăzi, 11 noiembrie, în ședința CSP, transmite IPN.

„Prezenta hotărâre urmează a fi transmisă procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare. Hotărârea va fi publicată pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor și poate fi contestată în condițiile articolului 191, Cod Administrativ la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la comunicare sau notificarea acesteia”, a declarat președinta Consiliului, Angela Motuzoc.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, ordinul de dispunere a interimatului funcției urmează a fi aprobat sau respins la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Până la desemnarea lui Stoinov, interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia a fost exercitat de către procurorul Victor Cîlcic, desemnat în iunie 2020 de către Alexandr Stoianoglo, în prezent suspendat din funcția de procuror general.

loading...

Comments are closed.