Consiliul UE solicită adoptarea „rapidă” a cadrului de negociere cu Republica Moldova

Consiliul European a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova și Ucraina în avansarea reformelor necesare pe calea aderării la Uniunea Europeană, se arată în documentul privind concluziile reuniunii desfășurată joi, 21 martie. Astfel, Consiliul European a invitat statele membre ale UE la adoptarea rapidă a proiectelor cadrului de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina și avansarea demersurilor fără întârziere.

În concluzii se mai menționează că Uniunea Europeană va continua să acorde Republicii Moldova tot sprijinul necesar pentru a face față provocărilor cu care se confruntă ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, va continua să consolideze rezilienţa, securitatea şi stabilitatea țării în faţa activităţilor destabilizatoare ale Rusiei.

Consiliul European a salutat angajamentele bilaterale ale statelor membre de a sprijini Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a spori rezilienţa sectorului de securitate.

Amintim că, în decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republica Moldova la UE, iar pe 13 martie curent, Comisia Europeană a transmis spre examinare Consiliului European proiectul cadrului de negociere cu Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share