Constantin Starîș specifică principalele obiective de reabilitare a țării, după “12 ani de dezastru” provocat de “partidul 7 aprilie”

Secretarul Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș a explicat provocările actuale ale Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, în contextul unei depravări ce avut loc timp de 12 ani, începând cu anul 2009, transmite Telegraph.md

Starîș numește condiționat partidele de dreapta ce au guvernat Republica Moldova din 2009 până-n prezent – Partidul 7 aprilie, dat fiind condițiile în care s-a reușit prima guvernare de dreapta. Comunistul menționează că acest partid 7 aprilie a depravat starea lucrurilor din Republica Moldova în 12 ani, întorcând țara la situația din anii 2000.

Cele mai importante acțiuni dăunătoare, pentru Starîș, sunt dezamăgirea cetățenilor în Republica Moldova și crearea căilor juridice pentru lichidarea statului moldovenesc.

“În acești 12 ani, Partidul 7 aprilie, haideți să-l numim așa condiționat, un “partid colectiv” 7 aprilie, a adus la dezamăgirea a unui număr uriaș de cetățeni ai Republicii Moldova în însăși conceptul statalității. Iată acel procent care astăzi pledează pentru unirea cu România, ei doar nu sunt unioniști – sunt acei oameni care s-au dezamăgit în capacitatea statului moldovenesc să-și îndeplinească funcțiile sale în raport cu dânșii. Să aibă grijă de ei.

Alt lucru care a avut loc în acești 12 ani este a fost faptul că Constituția RM a început să admită posibilitatea unirii cu România. Aceasta s-a întâmplat în rezultatul introducerii Declarației de Independență, în textul Constituției și acordându-i ei statutul de prevalare asupra textului Constituției. Iar după cum știm, Declarația de Independență admite unirea cu România și odată ce aceasta deja este un act juridic ce domină în Constituție, a rămas doar de zis – înainte!” a declarat Constantin Starîș, în cadrul unei emisiuni televizate.

În acest context, fruntașul comunist specifică principalele provocări ale actualului bloc de stânga, ce constau în aplicarea unei politici sociale îndreptate în ajutorul moldovenilor și respectiv, consolidarea juridică a statalității moldovenști.

“Și iată având aceste două lucruri, trebuie să ne apucăm de ambele – de reîntors încrederea oamenilor în stat pe calea unei politici sociale active, majorarea pensiilor, reîntoarcerea privilegiilor, etc. aceasta este o muncă aspră de care se poate ocupa doar cei de stânga, cei din dreapta, cu mâinile albe, mai bine optimizează. Noi avem deja experiență care și-a arătat eficiența între 2001 și 2009. Și este aplicabilă experiența și acum. Ce s-a schimbat acum? Nu mai trebuie să dăm pensii bunicilor?

Și respectiv trebuie de adoptat o nouă Constituție, pentru că actuala nu redă încredere, după atâtea utilizări în formă perversă.” conchide Starîș.

Citește și: VIDEO // Partidul ajuns la putere după 2009 au jefuit oamenii, susține un fruntaș comunist

Total
0
Shares
 
Total
0
Share