Politică

Constantin Țuțu și-a angajat în dosaru său, același avocat care l-a apărat pe Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu, al cărui dosar a fost trimis ieri în instanță, a anunțat că avocatul său este Viorel Berliba, care l-a apărat și pe Vlad Filat.

Într-o postare pe Facebook, Țuțu se plânge de abuzuri în dosarul său.

Țuțu a menționat că a „aflat din presă, despre faptul că Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a mea pentru două capete de acuzare: ‘trafic de influență’ și ‘escrocherie în proporții deosebit de mari’”.

„Pe această cale, remarc că s-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care mă vizează, de la pornirea acestea într-un mod ilegal, la comandă politică, până la așa-numita finalizare a urmăririi penale, prin lipsa prezentării rechizitoriului, iar zecile de cereri și plângeri sunt pendinte și nesoluționate în modul prevăzut de lege. Actele procesuale sunt lovite de nulitate, fiind realizate de un procuror aflat în incompatibilitate, anume acel procuror care a refuzat, prin ordonanță, în pornirea urmăririi penale în anul 2018. Mai mult, a fost încălcat dreptul la apărare, prezumția nevinovăției, iar probele administrate sunt viciate și demonstrează contrariul”, menționează Țuțu.

Cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu a fost transmisă la 11 mai în judecată pentru două capete de acuzare. Este vorba despre trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20.000 de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – îmbogățire ilicită, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În prezent, ex-deputatul este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Țuțu va fi apărat de casa de avocatură BUNPartener, care l-a apărat și pe Vlad Filat în ultima perioadă.

Citește și: PAS cere adoptarea pachetului de legi care să permită debursarea celor două tranșe din asistența macrofinanciară a UE

loading...

Comments are closed.