Externe

Constantinopolul amenință să retragă independența Bisericii Ortodoxe Ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patriarhia de la Constantinopol continuă să rămână liderul ortodoxiei mondiale în ciuda faptului că Biserica Ortodoxă Rusă se opune acestui fapt”, spune reprezentantul Patriarhiei, arhiepiscopul Iova.

Centrele mondiale ale creștinismului niciodată nu vor fi puse sub semnul întrebării. Roma și Constantinopol au fost stabilite cu secole în urmă ca centre mondiale. Dacă biserica rusă se impune acestui fapt, înseamnă că aceasta nu respectă cutumele seculare, se mai spune în comunicatul arhiepiscopului, transmite Tass.

Acesta a menționat că statutul independent al Rusiei, Greciei, Serbiei, României, Poloniei, Albaniei, Bulgariei, Georgiei și Cehoslovaciei nu au fost confirmate de Soborul universal, dar anume Constantinopolul le-a oferit aceste privilegii.

În principiu, cum consideră experții, încât noile autocefalii nu au fost confirmate, dar declarate de către Patriarhia de la Constantinopol, tot aceasta ar putea și să le anuleze„, mai spune Iova.

Acesta mai adaugă că dacă astăzi, Biserica Ortodoxă Rusă are dubii la adresa Constantinopolului, aceasta trebuie să se dezică de sinestătător de autocefalia pe care i-a oferit-o Patriarhia de la Constantinopol în secolul XVI.

loading...

Comments are closed.