Alte știri

Construcția drumului de acces către podul peste râul Nistru din preajma localității Cosăuți, discutată în cadrul unei ședințe

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei ședințe online a conducerii Administrației de Stat a Drumurilor cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului și companiei de proiectare SRL Universinj s-a discutat pe marginea variantelor tehnice de amplasare a drumurilor de acces către podul peste râul Nistru din preajma localității Cosăuţi (Moldova) și orașul Yampil (Ucraina) ce urmează să fie construit.

În prezent, se elaborează studiul de fezabilitate în vederea stabilirii poziției amplasării podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, inclusiv a drumurilor de acces către acesta. Drumul de acces cu o lungime de circa 5 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) va avea o lungime de circa 362 metri și va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev.

loading...

Comments are closed.