Actual

Consulatul general al României la Bălți anunță că, din 30 septembrie, își reia activitatea cu publicul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consulatul general al României la Bălți anunță că, din 30 septembrie, își reia activitatea cu publicul. Este vorba despre serviciile consulare pentru depunerea jurământului de credință față de România, obținerea acordului șefului de misiune pentru depunerea la sediul ANC a jurământului de credință, vize și înregistrare nașteri, transmite IPN.

Sesiunea de depunere a jurământului de credință față de România, din data de 1 octombrie 2021, a fost replanificată pentru data de 8 octombrie 2021.

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID-19 vor fi reprogramate. Astfel, depunerea jurământului de credință se va reprograma din 27 septembrie – în 4 octombrie, din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.

În ceea ce ține de vize, modificarea este făcută din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.

Iar în ceea ce ține de acte de stare civilă, reprogramarea se va face la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19 și a includerii municipiul Bălți în gradul de alertă – cod roșu, vă rugăm, insistent, să vă prezentați la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării și a respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, dispuse de către autoritățile competente”, se menționează într-un comunicat de presă.

Persoanele cu simptome asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă), nu vor fi lăsate în sediul Consulatului.

Consulatul general al României la Bălți își suspendase activitatea acum câteva zile în legătură cu confirmarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cadrul oficiului consular.

loading...

Comments are closed.