Social

Consumi de banane? Ar fi bine să știi aceste 10 informații șocante despre ele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea dintre noi iubesc bananele, sunt niște fructe dulci, aromate și consistente. Unicii care le evită sunt cei care vor să-și reducă greutatea, întrucât bananele sunt interzise practic în orice dietă pentru slăbit. Înainte de a renunța la ele, ar fi bine mai întâi să știi că aceste fructe au numeroase beneficii, sunt bogate în substanțe nutritive și luptă contra diferitor boli. Iată câteva informații care o să te impresioneze!

10. Două banane consumate asigură organismul cu energia necesară pentru un antrenament de 90 de minute în sala de forță.

9. Bananele conțin o proteină numită triptofan, care se transformă în serotonină și ne ajută în lupta cu depresia. Serotonina determină organismul să se relaxeze și să se simtă bine.

8. Bananele conțin multe substanțe nutritive, inclusiv vitamina B6, ce reglează nivelul de glucoză în sânge.

7. Vitamina B6, la fel, ajută în lupta cu stresul.

6. Bananele sunt o sursă bogată de potasiu și posedă un conținut mic de natriu. Datorită acestui fapt ele scad tensiunea arterială și previn atacul cerebral.

5. Bananele sunt un antiacid natural, de aceea ajută în cazul arsurilor la stomac.

4. Bananele conțin multe fibre. Astfel, acestea au un efect laxativ ușor și reglează mișcarea intestinului.

3. Bananele îmbunătățesc capacitatea de concentrare și atenția, datorită conținutului de potasiu. De aceea consumul acestora este recomandat înainte de examene.

2. Bananele sunt un remediu antimahmureală foarte bun.

1. Și coaja de banane are beneficii. Freacă cu partea interioară pielea iritată de mușcăturile de țânțari și vor dispărea mâncărimile. La fel, aceasta contribuie și la vindecarea rapidă a rănilor.

loading...

Comments are closed.