Externe

Continuă cenzura în Rusia? Moscova amenință că va bloca Facebook-ul dacă acesta nu va îndeplini cerințele impuse de Kremlin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media din Federația Rusă ar putea bloca Facebook-ul dacă rețeaua de socializare nu va îndeplini cerințele impuse de legislația rusească. Despre acest lucru a anunțat Alexandr Jarov, directorul instituției într-un interviu pentru publicația „Izvestia”.

Până la finele anului 2018 vom efectua un control al companiei, sunt câteva puncte care trebuie îndeplinite. Localizarea fără date personale a cetățenilor aflați pe teritoriul Rusiei, ștergerea informației interzise din baza de date dar și multe alte legi. Dacă nimic din aceste cerințe nu va fi îndeplinit, sau măcar ceva din aceste puncte nu va fi îndeplinit, sau statul rus nu va fi înștiințat despre inițierea acestor proceduri evident că va apărea problema blocării rețelei pe teritoriul rus.” a anunțat Jarov.

Funcționarul a evidențiat că se întâlnește cu reprezentanții Facebook de două ori pe an. A cerut să nu fie făcute ipoteze pripite și a spus că spera ca Facebook-ul să se supune legislației rusești.

În cadrul aceluiași interviu, Jarov a spus că statul rus nu are nimic contra celor care continuă să folosească messengerul Telegram în ciuda blocării acestuia pe teritoriul rusesc.

loading...

Comments are closed.