Contrar declarației Maiei Sandu, Andrei Spînu caută “stăpâni străini” pentru Aeroportul Chișinău

Deși Maia Sandu a declarat că nu este momentul de reconcesionat Aeroportul Internațional Chișinău, Andrei Spînu, ministru Infrastructurii, anunț că este la Barcelona, acolo unde caută “un partener strategic”.

“Sunt la Barcelona. Am prezentat Chisinau International Airport la Conferința GAD World (Global Airport Development), cel mai important eveniment anual pentru industria aeroportuară din lume. Continuăm acțiunile de atragere a unui partenere strategic pentru dezvoltarea aeroportului din Chișinău.

Construirea unui nou terminal, reparația pistelor de aterizare/decolare și a peronului, construcția unei parcări suplimentare sunt doar câteva puncte din planul de modernizare a aeroportului.

Ne dorim să atragem un partener credibil, recunoscut la nivel mondial, pentru dezvoltarea și gestionarea de aeroporturi la cele mai înalte standarde din industrie. Oamenii, țara noastră, trebuie să aibă un aeroport modern. Asta vom face!

Mulțumesc, IFC – International Finance Corporation, pentru sprijin”, a declarat Spînu.

Potrivit unor surse apropiate guvernării, Spînu ar urma să efectueze și o vizită în Dubai, unde va discuta și despre Aeroportul Mărculești, cel promis și ucrainenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share