Alte știri

Cooperare în domeniul combaterii și prevenirii violenței domestice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Inspectoratului General al Poliției a avut la 4 august curent, o întrunire cu reprezentanți ai Ambasadei SUA și ai Centrului de Drept al Femeilor, privind unele aspecte în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În debutul ședinței, șeful IGP Sergiu Paiu, a adus mulțumiri reprezentanților Ambasadei SUA pentru suportul și asistența acordată poliției în asigurarea liniștii și siguranței în comunitate prin implementarea măsurilor de prevenire și combatere a violenței în familie.

Protecția victimelor violenței domestice, este una dintre prioritățile poliției și în acest sens fiind esențiale planificarea strategiilor de prevenire și intervenție. Reprezentanții Ambasadei SUA au salutat deschiderea conducerii IGP și au dat asigurări că vor susține și în continuare Poliția în eforturile depuse la combaterea acestui flagel.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre necesitatea instruirii angajaților, prin formarea grupurilor mixte de ofițeri de sector și ofițeri de urmărire penală, referitor la modalitatea legală de intervenție promptă în cazurile de violență în familie. Urmează realizarea unor spoturi video despre agresori și victime, precum și desfășurarea unei campanii de informare online, prin apariția frecventă a banerelor informative cu atenționare și informare despre acest viciu.

La finele evenimentului s-a menționat, că doar cu consolidarea eforturilor comune se va reuși prevenirea și diminuarea victimizării, și crearea unui mediu de siguranță în societate.

loading...

Comments are closed.