Alte știri

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune. Pentagon: Reprezintă „amenințări” pentru vecinii săi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune în weekend. Acțiunea reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi și pentru comunitatea internațională, a reacţionat Pentagonul.

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune, capabilă să lovească o mare parte din Japonia, a anunțat luni presa de stat, citată de BBC.

Tirurile, efectuate sâmbătă şi duminică, au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, a anunţat agenţia de presă nord-coreeană ACTC. Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, care nu a fost precizată de ACTC, scrie Agerpres.

Testul cu rachetă efectuat de către Coreea de Nord în acest weekend reprezintă ”ameninţări” pentru vecinii săi, a reacţionat duminică Pentagonul.

„Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear şi ameninţările pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi şi comunitatea internaţională”, a transmis Pentagonul într-un comunicat.

Statele Unite „vor continua să monitorizeze situaţia şi se vor consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri”, se precizează într-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.

Puterea americană a reluat angajamentul „solid” de a apăra Coreea de Sud şi Japonia împotriva Phenianului. Aproape 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în sudul peninsulei.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice. Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP citată de Agerpres.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.