Alte știri

Coreea de Sud: Trei aeronave militare ruse și chineze au intrat în spațiul aerian. Rusia neagă incidentul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Armata sud-coreeană a tras două focuri de avertisment în direcția unei aeronave militare ruse care a intrat marți în spațiul aerian al Coreei de Sud, a anunțat Ministerul Apărării sud-coreean, relatează Mediafax

Actualizare 10:30. Ministerul Apărării din Rusia a negat faptul că o aeronavă militară rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud și a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a amenința avionul rus.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzațiile și a transmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.


De asemenea, și două aeronave chineze au intrat fără permisiune în spațiul aerian al Coreei de Sud.

Incidentul de marți a reprezentat prima dată când o aeronavă rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud, a transmis un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Momentan, autoritățile din Rusia și China nu au oferit detalii despre acest incident. Guvernul Coreei de Sud va înainta plângeri oficiale în urma evenimentelor de marți dimineață, a transmis oficialul.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.

„Armata sud-coreeană a luat măsuri tactice, inclusiv lansarea de focuri de avertisment”, a transmis Ministerul Apărării din Coreea de Sud prin intermediul unui comunicat.

Aeronava rusă a părăsit spațiul aerian sud-coreean, dar a revenit după aproximativ 20 de minute, moment în care armata sud-coreeană a mai lansat un foc de avertisment.

Ministerul a transmis că aeronavele sud-coreene trimise „au răspuns în mod normal” incursiunii, fără a oferi detalii suplimentare.

loading...

Comments are closed.