Corespondență de la Berlin: Scholz a fost invitat la Chișinău ”să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare”

Azi, la Berlin, Maia Sandu a vorbit cu președintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz, președintele legislativului Bärbel Bas și membrii comisiilor parlamentare pentru afaceri externe și afaceri europene.

”Am discutat în special despre cooperarea în domeniul economic care să ne ajute să dezvoltăm economia și să creăm locuri de muncă sigure și bine plătite. Germania este unul dintre principalii noștri parteneri comerciali și o importantă sursă de investiții. Ne propunem să aprofundăm aceste legături economice.

Liderii germani susțin aderarea Moldovei la UE, astfel încât cetățenii noștri să trăiască în pace, bună înțelegere și prosperitate. Aspirațiile noastre europene și reformele pe care le realizăm au fost o temă importantă a discuțiilor de azi. În acest context, l-am invitat pe Cancelarul federal Scholz la Chișinău să vadă pașii pe care îi facem în calea noastră de modernizare.

Sunt la Berlin și pentru a transmite un puternic mesaj de recunoștință tuturor cetățenilor germani. Țara lor ne-a fost alături în crizele din ultimii doi ani, oferind sprijin datorită căruia îmbunătățim calitatea vieții din Moldova, investim în infrastructură, avansăm reforme și consolidăm securitatea statului, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, a declarat Sandu.

Amintim că statului efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Pe lângă discuțiile de la Berlin, Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul președintelui Steinmeier. Premiul este dotat cu 25000 de euro, sumă pe care președintele o va dona.

Total
0
Shares
Total
0
Share