Alte știri

Corneliu Furculiță: Cei care au întors spatele agricultorilor cât au condus Guvernul, acum o fac pe “îngerii păzitori ai fermierilor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Cei care au întors spatele agricultorilor și au dat cu piciorul în toate problemele producătorilor agricoli, cât au condus Guvernul, acum o fac pe “îngerii păzitori ai fermierilor”.  Este părerea președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit deputatului, în sfârșit au înțeles și ei că în țară sunt agricultori, ei au probleme și trebuie ajutați.

„A ieșit unul cu nume sugestiv, Popșoi, ca să ne întrebe retoric pe noi dacă știm cum se lucrează pământul. Întrebarea asta să i-o adresezi icoanei tale politice, Maia Sandu. Iar în cazul nostru, da, știm, ne-am născut la țară, am crescut la sat și am lucrat pământul, ca și oricare alt țăran. De ce n-ai ieșit anul trecut în fața producătorilor agricoli cu așa discursuri filipice? Unde ți-au fost calitățile tale oratorice și dragostea nemărginită față de agricultori, atâta timp cât șefa ta a condus Guvernul? Cei din PAS chiar îi cred pe moldoveni cu memoria atât de scurtă?”, se întreabă socialistul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Furculiță, cum a constatat recent un expert în comunicare, cei din PAS au prins temă de campanie electorală situația în agricultură. Ei acum încearcă să se gudure pe lângă producătorii agricoli, cu promisiuni că-i vor sprijini, dar nu explică de ce anul trecut Guvernul Sandu n-a acordat nici un bănuț ajutor fermierilor, care au pierdut roada ca urmare a ploilor cu grindină.

Deputatul se întreabă în postarea sa, de ce acum deputații PAS nu explică lipsa oricărui suport pentru agricultori, toamna trecută, când țăranii noștri se plângeau că se strică roadă în câmpuri și Guvernul Sandu nu mișcă din deget ca să-i ajute? Singurul ajutor pentru agricultori din partea Guvernului Sandu a fost recomandarea ca să dea merele la suc, iar din struguri să facă must, pe care să-l vândă la grădinițe și școli. Mai mult, voi recent chiar ați blocat 200 de milioane de euro, adică 4 miliarde de lei de la Federația Rusă, bani care ar fi putut ajunge ajutor pentru agricultură, dar și alte domenii, care au nevoie de suport.

Astăzi a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Guvernului de a aloca, suplimentar, 100 de milioane de lei pentru acordarea ajutorului agricultorilor care au înregistrat pierderi la recoltă. În felul acesta, suplimentar se dau deja 300 de milioane de lei, ceea ce înseamnă plăți de până la 3 mii de lei pentru ha.

„Mi-au scris și m-au sunat zilele acestea mulți fermieri din Nord, Sud și din Centrul țării. Situația e diferită la ei, deși știm că e un an foarte dificil pentru agricultori din cauza secetei. Mesajul lor principal a fost în felul următor: înțelegem nemulțumirea agricultorilor și mereu așteptăm ceva mai mult de la Guvern, dar era Doamne ferește dacă acum era Guvernul Sandu. Deci, oamenii țin bine minte cum Guvernul Sandu nu le-a întins nici-o mână de ajutor. Și apropo: aștept în continuare răspunsurile de la Maia Sandu la cele patru întrebări care le-am adresat ei, precum și să mă cheme în judecată,” a conchis Corneliu Furculiță.

loading...

Comments are closed.