Editoriale

Corneliu Furculiță despre critica politicienilor din opoziție: „Isterie, ipocrizie și indiferență față de durerea propriului popor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Isterie, ipocrizie și indiferență față de durerea propriului popor. Doar așa pot fi calificate declarațiile și acțiunile unor politicieni din opoziție, care se opun înverșunat venirii banilor din Rusia.

ISTERIC deoarece, după ce săptămâna trecută Maia Sandu spunea că Moldova trebuie să se împrumute în exterior pentru a face față crizei economice provocate de coronavirus, acum partidul Maiei Sandu spune că trebuie să renunțăm la cei 200 de milioane de euro din Rusia. Au inventat și un fals argument că cele 2% dobândă anuală „nu e avantajoasă”.

Este IPOCRIT să afirmi acest lucru în condițiile în care Maia Sandu, dar și unii deputați din partidul ei, au fost ori au susținut guvernele anterioare, care s-au împrumutat din exterior cu dobândă mai mare.

Este IRESPONSABIL pentru că știu că țara noastră, cetățenii, mediul de afaceri, au nevoie de suport pentru a depăși această perioadă de criză. Iar banii promiși de Rusia nu sunt doar o sumă anunțată și vehiculată în presă, ci bani reali care vor intra în bugetul de stat al Republicii Moldova. Opoziția visează cu ochii deschiși ca în țara noastră lucrurile să meargă tot mai prost, guvernul să nu poată achita salariile și pensiile, să nu se acorde ajutor de șomaj, să nu se repare drumuri, să nu se acorde suport pentru afaceri.

Doar așa cei din opoziție au șansa să obțină puterea, ca ulterior să nu facă nimic bun pentru oameni, pentru țară. Iar aceasta, repet, este ISTERIC, IPOCRIT și IRESPONSABIL!

PS. Fracțiunea parlamentară a PSRM va susține eforturile Guvernului Chicu în combaterea pandemiei, sprijinul sistemului medical și reducerea efectelor negative asupra economiei.”

Corneliu Furculiță

loading...

Comments are closed.