Externe

Coronavirus: Al cincilea caz de îmbolnăvire în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

A cincea persoană din România a fost confirmată cu coronavirus. Este vorba despre un tânăr de 16 ani, contact direct al bărbatului de 47 de ani, diagnosticat ieri. În același timp, cel de-al doilea test al bărbatului a ieșit negativ.

Tânărul locuiește în aceeași casă cu bărbatul diagnosticat marți și este nepotul acestuia.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul a răspuns: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus Costache.

Al patrulea caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 3 martie. Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact direct cu pacienta din Timișoara diagnosticată săptămâna trecută. El era izolat la domiciliu, dar a fost transportat la spital.

Primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat în data de 3 martie.

În prezent, trei pacienți sunt internați la Timișoara, iar unul la Cluj-Napoca

Sursa: stiri.tvr.ro

Citește și: Directorul OMS, despre coronavirus: Are o rată de mortalitate mai mare decât gripa

loading...

Comments are closed.