Alte știri

Coronavirus: Numărul deceselor din Regatul Unit a depăşit pragul de 30.000

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marea Britanie a înregistrat miercuri 649 noi decese, bilanţul total al morţilor ridicându-se la 30.076, potrivit cifrelor anunţate de Robert Jenrick, secretar de stat pentru locuinţe, comunităţi şi administraţie locală în guvernul britanic, relatează Reuters.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că are planuri să relaxeze unele restricţii pentru combaterea COVID-19 săptămâna viitoare, dar a avertizat că ridicarea măsurilor prea devreme ar putea adânci criza economică din Marea Britanie, potrivit DPA.

„Vrem, dacă este posibil, să ridicăm de luni unele dintre aceste măsuri”, a declarat Johnson în faţa parlamentului, confirmând că va anunţa schimbările dorite într-un discurs, duminică. „Trebuie să fim siguri că datele vor sprijini capacitatea noastră de a face acest lucru”, a mai spus el.

Secretarul de stat Robert Jenrick a mai spus într-o conferinţă de presă de miercuri că guvernul ar prefera ca întreaga ţară să acţioneze unitar în privinţa relaxării măsurilor de izolare. El a mai precizat că guvernul este dispus că ia în considerare situaţii în care ar putea susţine firme individuale a căror activitate a fost afectată de pandemie, potrivit Reuters.

În ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor în Marea Britanie, el a vorbit despre o „abordare de planificare în faze, atunci când va fi momentul potrivit”.

loading...

Comments are closed.