Actual

CORONAVIRUS // Peste 15 mii de moldoveni au fost repatriați cu ajutorul guvernului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, a prezentat în cadrul unui briefing de presă, ultimele informaţii referitoare la repatrierea cetăţenilor moldoveni, transmite Telegraph.md

Ministrul a declarat că, grație eforturilor diplomaților Republicii Moldova, a  Guvernului, precum şi a sprijinului partenerilor externi, în aproximativ o lună s-a reuşit organizarea a 130 de misiuni de repatriere, dintre care 40  pe cale aeriană și 90 pe cale terestră.  În rezultat,  15 324 de cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns, în siguranță, acasă.

MAEIE și misiunile diplomatice se vor ocupa de repatrierea cetățenilor și în următoarele săptămâni.

Conform deciziei nr. 18 din 15 aprilie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, astăzi va fi operată o cursă charter Londra -Chișinău, iar mâine, pe Aeroportul Internaţional Chişinău vor ateriza două aeronave – una din Milano și alta din Moscova. Pentru data de 24 aprilie vor fi operate alte două curse aeriene de repatriere din Franța, mai exact – din Paris și Nice, iar pe 25 aprilie – încă două curse – una îi va repatria pe cetățenii noștri din Moscova și alta din Barcelona. Pentru săptămâna viitoare sunt programate curse charter din Londra, Paris, Roma, Milano, Moscova, Istanbul și Dublin.

loading...

Comments are closed.